Leertrajecten informatieveiligheid

Leer- en awarenessprogramma's op maat

Meer informatie Plan een demo

Richt een leertraject informatieveiligheid in

Onze adviseurs Leren & Ontwikkelen kijken mee naar de organisatie. Welke metingen en interventies zijn al ingezet? Zijn die effectief? Welke (vervolg)stappen moet de organisatie zetten in het leertraject Informatieveiligheid? Kortom, wij maken een leertraject op maat.

We helpen je niet alleen om een programma samen te stellen; onze adviseurs volgen ook de deelname daaraan en ze ondersteunen bij de interne terugkoppeling. Zo kun je bijsturen op de awareness-trajecten.

Doe zoals de landelijke informatiebeveiligingsdienst (IBD) adviseert in haar handreiking Informatiebeveiliging: richt de Plan Do Check Act-cyclus in met leertrajecten rondom iBewustzijn.

Interventies en activeringen

Om een leertraject informatieveiligheid in te richten biedt SEP een scala aan interventies en activeringen:

 

E-learning

In de e-learning leer je alles wat je weten moet over bijvoorbeeld veilige wachtwoorden, phishingmail, datalekken, veiligheidsincidenten en waar je die kunt melden. Door het certificaat te behalen worden de resultaten voor de organisatie meetbaar en kan de voortgang goed gevolgd worden. Met de korte herhaaltrainingen en verdiepende trainingen over onder andere integriteit, identiteitsfraude en de meldplicht datalekken zorg je ervoor dat de aandacht voor dit thema blijft.

 

Activeringssessies met inspirerende sprekers

Peter Zinn over cybercrime, Maria Genova over privacy, Sander Schaepman over ondermijning. Zomaar wat inspirerende sprekers die op een ludieke en zinvolle wijze het belang van informatiebeveiliging en/of privacy laten zien.

 

Microlearning

Leren in een minuut met korte interactieve activering over bijvoorbeeld wachtwoordgebruik, phishing en datalekken.

 

Digitale escaperoom

Kraak het wachtwoord en leer waarom wachtwoorden cruciaal zijn. Ben jij sneller dan je collega’s?

 

Meting

Hoe staan we er eigenlijk collectief bij? Een snelle vragenlijst wekt de leerbehoefte op, het resultaat van de meting laat zien wat de verbeterpunten van de organisatie zijn en hoe de organisatie ervoor staat.

 

Informatiebewustwordingsplan

  • Met de resultaten van de meting kan SEP een informatiebewustwordingsplan opstellen. Met dit plan is het commitment snel opgehaald bij het management.
  • Phishingtest, sms- of voicephishing: test de awareness en meet de kwetsbaarheden op deze specifieke onderdelen.
  • Infographics, posters, uitnodigende teksten ter ondersteuning op intranet.
  • Pentesten, OSINT, 360 graden video.

 

Leertraject informatieveiligheid

Informatieveiligheid in elk introductieprogramma

Draai de kraan dicht en creëer olievlekwerking: kennis over informatieveiligheid hoort in het DNA van elke nieuwe medewerker. De nieuwe medewerker zorgt ook voor een stukje olievlekwerking in de organisatie: zo doen wij dat hier!

Digitaal veilig en vaardig

Wie datavaardig is, werkt efficiënter én digitaal veiliger. Afhankelijk van de situatie in de organisatie worden digitale vaardigheden als verlengstuk op digitale veiligheid gezien en kunnen medewerkers ook op deze onderdelen worden ondersteund met e-learning over bijvoorbeeld veilig thuiswerken, videovergaderen of de MS Office programma’s.

Wat zeggen onze klanten

Met jarenlange ervaring hebben we een grote klantenkring ontwikkeld

"Ik vind de leerlijnen iBewustzijn echt heel goed. De e-learning is to the point en uit de training Identiteitsfraude heb ik zelfs als CISO de tips zitten uitvoeren. Dat vind ik wel heel leuk, dat je als CISO nog wat kan leren. Ook van collega’s krijg ik positieve reacties."

Peter Stove CISO
CISO

"Het leuke aan de e-learnings van SEP is dat de kennis en vragen op een gevarieerde en visuele manier aangeboden worden. Hierdoor word je uitgedaagd om de e-learning af te maken."

Cursist gemeente Venlo
gemeente venlo

Geïnteresseerd in onze leertrajecten?

Plan een demo in of vraag meer informatie via hallo@sep.nl

Plan een demo